Het motorrijbewijs

Motorrijden is fantastisch. Vergeleken met autorijden, biedt een motor meer beleving en vrijheid. Het is daarom niet vreemd dat het CBR constateert dat steeds meer mensen bezig zijn met het halen van een motorrijbewijs. Rijschool Angelo van Dijk deeld deze passie en heeft een betaalbare manier van lesgeven ontwikkeld die het beste resultaat oplevert.
Als je begint met motorrijden, is het belangrijk dat je de juiste vaardigheden leert en verantwoord op weg gaat. Hiervoor ben je bij Rijschool Angelo van Dijk aan het goede adres. Wij stemmen onze motorrijlessen af op jouw individuele situatie. Hierdoor kun jij zo snel mogelijk het motorrijbewijs halen en genieten van de vrijheid die een motor biedt. Efficiënt, betaalbaar en persoonlijk, daar staan wij voor. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op.
 
 

Wanneer mag je praktijkexamen motor doen?

Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR examen voertuigbeheersing en examen verkeersdeelneming doen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar mag je examen doen op een middelzware motor (A2). 
De minimum leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je mogelijk code 80 op je rijbewijs. Dit hangt ervan af of je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs en hoe lang je dat al hebt. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).
Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.
Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.
 

Welke kleding moet je aan?

Voor motorexamens en -toetsen heb je de volgende kleding nodig:

een goedgekeurde motorhelm

bij voorkeur oogbescherming zoals een helmvizier of (zonne)bril

schoenen die tenminste de enkels bedekken en beschermen

handschoenen die de hand en pols volledig bedekken en beschermen

een broek die de benen volledig bedekt en beschermt en een jas die het bovenlichaam en de armen volledig bedekt en beschermt


Rijles op maat

Angelo van Dijk is een erkend gecertificeerd rij-instructeur voor mensen met autisme en ADHD. Dit is een onderdeel van "Spectrum Brabant"

 

Autisme

Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen - heeft een vorm van autisme. Mensen met autisme hebben vaak moeite met verandering. Dit zorgt ervoor dat de rijopleiding voor deze mensen een behoorlijke uitdaging kan zijn. Het verkeer veranderd om de seconde en in complexe verkeerssituaties zijn er vaak meerdere manieren om deze op te lossen als chauffeur. Een keuze maken uit de oplossingen kan dan erg lastig zijn voor iemand met autisme.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het begeleiden van mensen met autisme. Het wordt wel geadviseerd om blokuren in te plannen( 2 rijlessen achter elkaar), want herhaling is de kracht. Dit geld overigens voor alle mensen, echter voor mensen met met autisme is dit extra belangrijk.

 

ADHD

Ben jij alle dagen heel druk? Dankzij onze ontspannen instructeurs die op een rustige manier uitleg geven zal dat niet in de weg zitten tijdens jouw rijlessen. De rode draad is structuur in de opbouw van de rijopleiding, dit creeert rust en overzicht. Rijschool Angelo van Dijk zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken tijdens de rijopleiding.


Gezondheidsverklaring

Om examen te kunnen doen, is het nodig dat je een gezondheidsverklaring aanvraagt via de site van het CBR. Omdat wij van onze leerlingen af en toe horen dat het lastig is om deze verklaring aan te vragen hebben wij de stappen kort beschreven. Klik hier voor de beschrijving.
Als je vervolgens klikt op deze link, kom je terecht op een scherm waar je moet inloggen met je Digi-D. Zodra je ingelogd bent, doorloop je de zes stappen en uiteindelijk ontvang je je eigen gezondheidsverklaring. Zonder deze verklaring kun je geen examen doen. Dus zorg dat je deze aan het begin van de rij-opleiding hebt aangevraagd bij het CBR.


Tarieven Motor

ACTIE PAKKET MOTOR!!!

15 lesuren

avb+avd Examen 

TOTAAL VOOR €1200

 

1 les van 90 minuten €90

1 les van 120 minuten €120


Theorie online leerpakket PlanGo €49

CBR Theorie examen (https://www.cbr.nl/nl/service/nl/resevering.htm/) €41

AVB examen (Algemene voertuigbeheersing) €260

AVD examen (Algemene verkeersdeelnamen) €290