Rijles op maat

Angelo van Dijk is een erkend gecertificeerd rij-instructeur voor mensen met autisme en ADHD. Dit is een onderdeel van "Spectrum Brabant"

 

Autisme

Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen - heeft een vorm van autisme. Mensen met autisme hebben vaak moeite met verandering. Dit zorgt ervoor dat de rijopleiding voor deze mensen een behoorlijke uitdaging kan zijn. Het verkeer veranderd om de seconde en in complexe verkeerssituaties zijn er vaak meerdere manieren om deze op te lossen als chauffeur. Een keuze maken uit de oplossingen kan dan erg lastig zijn voor iemand met autisme.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het begeleiden van mensen met autisme. Het wordt wel geadviseerd om blokuren in te plannen( 2 rijlessen achter elkaar), want herhaling is de kracht. Dit geld overigens voor alle mensen, echter voor mensen met met autisme is dit extra belangrijk.

 

ADHD

Ben jij alle dagen heel druk? Dankzij onze ontspannen instructeurs die op een rustige manier uitleg geven zal dat niet in de weg zitten tijdens jouw rijlessen. De rode draad is structuur in de opbouw van de rijopleiding, dit creeert rust en overzicht. Rijschool Angelo van Dijk zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken tijdens de rijopleiding.